Pakko kääntää takkia kun lyödään heikkoa sakkia..

Bumshakalaa toverit!

Tässähän vierähti yli viikko taas. En kerennyt aikaisemmin teille blogii päivittelee, kun olin Venäjällä mutsin luona.

Tosiaan tällä kertaa mun vappu kului todella rauhallisissa merkeissä, jospa voisin sanoa vähän ehkä liiankin rauhallisissa :D!

Mä naureskelin oikein asialle, että johan ollaan nähty että minä istun vappuaattona kahestaan äidin kanssa himassa, opettaen äidilleni älypuhelimen saloja kun muut bailaa :XD! Ei ois uskonut muutama vuosi sitten tota asiaa,lol! Näin se vaan aika kuluu ja Keisari Kurhinen mummoutuu pikkuhiljaa :D!

Ja onhan noita juhlia nähty elämässä niin paljon, että hyi hitto! Nykyään mä enemmän välttelen bileitä ja kaikki tapahtumat vähän kuin tekee mulle äklörefleksin, johan ollaan aikoihin eletty :D!

Mut joo, palaten Venäjän reissuun, niin oli todella ihanaa nähdä äitiä ja oli hänkin iloinen. Huomaa sen, että pikkuhiljaa hän palautuu siitä masennuksesta, mitä mummon poismeno oli hänelle tuonut viime loppukesästä. Kaikki me ollaan surtu mummon poismenoa, sekä myös mun vaarin poismenoa viime keväänä. Siitäkin tulee 9.5 tasan vuosi jo. Voi jummijammi tää aika juoksee niin lujaa..

Olen nyt yrittänyt äiti tsempata ja että hän tekisi vihdoin viimein sen passin ja viisumin, tulis mua moikkailee ja vähän vaihtaa maisemaa, se tekee aina hyvää. Alla laitan muuten äidin käsin tehtyjä kaulakoruja. Eiks oo todella makeita :)? Vasen koru kuvassa esim. äiti on ohuella sahalla sahannut persikan luun ja sitten pienellä porala tehnyt reikiä, hionut,lakannut yms. Oikeassa kuvassa hän on kerännyt koivun kuoria järvestä, jotka vesi on vaalentanut, sitten lakannut niitä yms yms. Siis mun äiti rakastaa käsityöteidetta ja tekee mitä kauniimpia koruja, mattoja, kaikkea mitä vaan käsin voi tehdä!

Mä oon yrittänyt äidin kanssa puhua ja kysyä, että haluaisko hän muuttaa Suomeen takasin, mutta ei, ei se haluu..Toisaalta mä ymmärrän häntä. Tuossa iässä kyllä hänen pelokkaallta asenteella,jota Neuvostokasvatus on hänelle iskostunut päähän, niin ihan liian rankkaa muuttaa toiseen maahan, varsinkin kun hänellä on ollut ongelmia Suomen kielen kanssa jo silloin 90 luvulla kun ekan kerran Suomeen muutti. Siellä sentään ympärillä on vanha tuttu ympäristö, sama kieli, kaverit yms. Täällä Suomessa hänellä ei olisi kuin minä, joka viilettää menemään omia menoja. hän olisi aika yksinäinen, vaikka tottakai yrittäisin olla mahdollisimman paljon hänen kanssaan.

Muuten sitten tällä reissulla ihan vaan chillattiin äidin kanssa, vein sitä syömään, leffaan, kaikkee kivaa mitä pystynyt tarjoo rakkaalle mammalle <3! Toinen asia mikä harmittaa todella paljon, on äidin taloudellinen tilanne ja Venäjän eläkkeet! Siis ihan järkyttävää tuolla rahalla yrittää selvitä! Mun äiti saa eläkettä noin vajaa 200e!!! Siis eihän tolla summalla enää nykypäivän Venäjällä pärjää mitenkään kuukauden herranlettas! esim monet elintarvikkeet on kalliimpia kuin Suomessa ja Suomessa ne on paljon laadukkaampia, ei ne Venäjältä muuten bussilasteittain tulisi rajakaupunkeihin kuten Imatra, Lapeenranta hakemaan ruokaa ja salakuljettais oltermanneja!

Tää reissu muutenkin rupes lopullisesti avaa mun silmiä Venäjän nykyisestö kehityksestä ja varsinkin muutamat sen verran ISOT kuopat tiessä, mihin meinasin ajaa autolla vahvisti sen, miten paljon valtio välittää omista kansalaisistaan. Ai niin, ja sitten tämä yksi juttu myös, mikä sai mut totaalisen vihan ja  hämmennyksen partaalle! Tosiaan äitini kertoi, mikä on saanut hänellä harmaita hiuksia viime aikoina muiden ongelmien lisäksi!

Noh, tarina on semmoinen että yksi päivä postissa tuli kirje hänelle, missä luki se, että hän on varastanut sähköä ja olette kytkeytynyt naapurin sähkötauluun!!  Mitä ihmettä luette varmaan? Kyllä, tämä on ihan totta, virkamiehet olivat mutsin ollessa poissa käyneet siellä hänen rapun sähkötaululla säätämäs jotain johtoja, sitten ottaneet kuvia, käyneet naapureita ja pakottaneet allekirjoittaa todistuksen, että Galina Kurhinen on laittomasti varastanut sähköä!!! Siis mun äiti, joka ei osaa edes älypuhelinta avata saati soittaa sillä, niin olisi vääntänyt johtoja naapurilta itselleen jotenkin sieltä jostain sähkaulusta! Siis iso lol! Äiti oli ymmällään ja lähti selvittää asiaa valtiolliseen sähköyhtiöön, että mitä ihmettä, selitti tilanteen, mutta sen nuori johtaja kuunteli vaan virnuillen ja sanoi lopuksi, että ”en tideä mitään tuosta, meillä on naapurien alekirjoitukset että varastitte sähköä kytkeytyen laittomasti naapurin sähköön” ja sitten perään kuulutti, ”mutta haluamme olla reiluja ja armollisia, voitte maksaa vain puolet korvausvaatimuksistamme, ette te halua oikeuteen eikä mekään”! Siis kelatkaa tota röyhkeyttä jumankauta! Äiti tottakai sitten mietti ja suostui, kun ei hänellä ole varaa lähtee taistelee oikeuteen isoa valtioon kuuluvaa sähköyhtiötä vastaan! Tässä on kaikkein raukkamaisinta se, että viedään kaikkein köyhimmiltä, eli ne jotka ei pysty puolustautuu! Ei ne uskalla kelllekkään oligarkille tommoista tehdä ku sillä on rahaa ja valtaa, ei, siltä saa katos takas turpaan, mutta eihän tavallinen kansalainen pysty mitään tekemään, nii sitä voidaan kurittaa ja viedä viimeisetkin roposet taskusta! Juma mitä röyhkeyttä! 

Kun tuon asian kuulin äidiltä, niin multa meni lopullisesti usko Venäjän nykyiseen järjestelmään! Nyt on pakko niellä oma ylpeys ja sanoa, että hävettää että äänestin Putinia näissä pressavaaleissa!

Mä rakastan Venäjää, mutta sen rosvohallitusta en enää puolusta! En olisi uskonut pari vuotta sitten että käännän takkia täydellisesti, mutta niin se vaan on pakko tehdä kun näen mun rakkaiden ihmisten kärsivän Venäjällä tämän hallituksen takia, sen mädän korruptoituneen systeemin takia! E voi itsekkään enää ummistaa silmiä ja puolustella, fuck that shit! Ei kiinnosta enää Putinin ulkopoliittiset saavutukset! Ihan sama vaikka hän on fiksu, filmaattinen ja vahva johtaja, se ei enää riitä jos vahva lyö heikkoa, vie viimeisetkin..

Ja seuraavat 6 vuotta turha odottaa mitään parempaa hitto soikoon, eikä senkään jälkeen varmaan kun Putin ja oligarkit valitsevat jatkajan..

En olisi uskonut, että joskus jakaisin Navalnyn vidoita, mutta niissä on se totuus mitä Venäjällä oikeesti tapahtuu..Hitsi kun pystyisin tulkkaa tuon kaiken mitä Navalnyi kertoo videolla, mutta siihen menisi ikuisuus..

Tuossa videossa on taas paljon sitä, mitä näen omin silmin kun menen Venäjälle. Ja kelatkaa sitä, että tuossa maailmanpoliittisessa tilanteessa, kun Venäjä painii talousvaikeuksien kanssa, pakotteiden yms takia, niin Venäjällä tuplaantui miljardöörien vuoden aikana!! Mitä helkuttia?? Olisko se mahdollista normaalissa maassa missä ei ole korruptiota ja varastelua? Ei vitussa, anteeksi vaan mun kielenkäyttöä, mutta kun vituttaa, vituttaa tavallisten ihmisten takia, jotka joutuu kärsii niistä pakotteista, jotka ei ole heidän syynsä ja oligarkit senkun varastavat lisää ja lisää..

Noh, niin kuin sanotaan, ”ahneella on paskainen loppu” ja se pätee aina, joskus se lopppuu..Harmittaa vaan kun niin varakas maa kuin Venäjä, missä maailmassa eniten luonnovaroja,voisi olla ylivoimaisesti maailmanjohtava talousmahti,  jossa paras elintaso, niin tekee omalle kansalle noin, täyttäen eliitin taskut aivan överisti ja vieden heikoimmilta pois! Noh, niin kuin jo mainitsin, ahneella on paskanen loppu aina, ja se kostautuu jossain vaiheessa, ei nyt, ei ehkä edes vielä 10 vuoden päästä, mutta tulevaisuudessa, kun seuraava sukupolvi ei enää tyydy vain katsomaan ja tyytymään kohtaloonsa kuten se nyt tekee!

Hitsi, tää blogi meni vähän ehkä liiankin poliittiseksi, mutta oli pakko purkaa mielipahaa siitä mitä Venäjällä tapahtuu..

Mut joo, sitten viel vähän jotain muutakin tähän loppuun.

Eli tossa tuli yksi tarjous yhdestä ohjelmasta. Lueppa toi alla oleva uutinen.

https://www.como.fi/uutiset/antti-kurhiselle-rahakas-tv-tarjous-ulkomailta-kieltaytyi-etsin-vahan-toisenlaista/

Eli tosiaan Kaikenlaista sitä on tullut tehtyä ja koettua elämässä🙈🤪, mutta ihan kaikkeen mitä tulee nykyään vastaan en kyllä enää ryhdy😎😉!

Ja hei, melkeinpä unohdin, tänään tempparit illalla taas klo 22.00 ja meitsi menee ihanille treffeille Vilman kanssa 🙂 Muistakaa tsiigailla neloselta tai ruudusta!

Ei muuta kuin oikein hyvää loppuviikkoa kaikille <3!

Antti

Pakko kääntää takkia kun lyödään heikkoa sakkia..
Merkitty:                                                                                                                                                                                                                                                                            

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *