Älä kuormita liikaa aivoja ja välty tieliikenneraivolta!

Hello arvoisat lukijani,

Tässä sitä ollaan taaa teidän kanssa blogin kimpussa.

Halusin kertoa teille näin heti alkuun kun tuoreena vielä pikku shokki eilisestä.. Tämä tosiaan  tapahtui eilen kuntosalin jälkeen kun lähdin kotiin polkupyörällä.

Tilanne oli enemmän kuin uhaava ja onneksi sitten ei sattunut pahemmin.

Eli kello oli eilen jotain 21.30 pintaan kun lähdin salilta ja ulkona satoi.  Kun kurvasin fillarillani töölöntorille ja olin kääntymässä vasemmalle näyttäen käsimerkkiä vasemmalle, yhtäkkiä jotain tapahtui!

Samaan aikaan vastaan tullut auto yhtäkkiä painoi kaasua, kurvas mun eteen ja meinas ajaa mun päälle!! Kun olin melkein sen auton konepellillä, olin hieman shokissa ja hyppäsin fillarin päältä pois hengittämään.  Samaan aikaan kuski ajoi siihen viereen ja avas ikkunan. Kysyin kuskilta, että mitä hittoa sä mies duunaat ja meinaat ajaa mun päälle? Tää äijä sitten oli näköjään valmiiksi kierrokset päällä ja alkoi raivoo mulle naama punaisena, että vitun mulkku sä tulit suojatielle, siitäs saat!  Noh, siinä vaihdettiin räiskyviä kommenttia, että kuka on oikeessa, kuka ei! Kaikki kärjistyi niin, että tää mies alkoi käydä melkein päälle! Tuli otsaan kiinni ja huusi, että ”Vitun nuija haluutko turpaas”?! Tilanne kärjistyi siihen, että minun oli pakko soittaa kiireellä hätäkeskukseen, koska ymmärsin tilanteen vakavuuden, varsinkin kun edessäni seisoi noin 2 metrii pitkä iso korsto, joka kuhisi raivoista niin, että näytti siltä että sen verisuonet katkee päässä, lol :D! Soitto 112 hätänumeroon ja sanoin, että partio heti Töölöntorin K marketin eteen, kiitos, tässä yks hullu meinas ajaa mun päälle ja sit viel uhkaa hakkaa mut kaupan päälle vaikka mitään pahaa hänelle en ole tehnyt!

Tämän kuultuaan, tämä mies alkuun rupes viel enemmä raivoo ja sit kun peräännyin, sekä samaan aikaan puhuin hätäkeskuksen kanssa kovaan ääneen, että hän kuulee etten pelleile, niin hän meni rauhallisemmaks, jäi kuuntelee mitä puhuin ja kun lopetin nii hyppäs autoonsa mukamas odottamaan, kun huusin hänelle ”Odota älä lähde, poliisi on tulossa”. Yhtäkkiä hän kaasutti hetken päästä menee huutaen ikkunasta”Poliisit soittakoon sitten jos jotain asiaa perkele”!

Huh, että semmoista tieliikenneraivoa tällä kertaa sitten! 

Noh, meni ehkä 5 min niin saapui poliisipartio.  Kerroin koko tilanteen, näytin kuvan rekkareista, minkä kerkesin juuri ottaa ennen kuin tämä tyyppi oli kaasuttamassa pois. Tovin juteltua poliisin kanssa, sanoin heille että anteeksi nyt jos vaivasin teitä tämmöisellä, mutta kun tilanne oli niin uhkaava niin minun oli pakko soittaa hätäkeskukseen, muuten olisi todennäköisesti  tullut paha tappelutilanne ja olisi käynyt tosi pahasti! Poliisit  lohduttelivat ja sanoivat, että ihan oikein teit tommoisessa tilanteessa, ei sitä kannata omalla terveydellään leikkiä, sitä varten he ovat ja lupasivat hoitaa asian.. Kiitos tälle ymmärtäväiselle poliisipartiolle hyvästä asiakaspalvelusta!

Noh, tän pituinen tämä juttu, mutta tosiaan taas oppi sen, että liikenteessä on paljon raivohulluja, jotka saattaa pillastua todella helposta ja olla vaaraksi ympäristölle! Olkaahan varovaisia liikenteessä ihmiset, varsinkin nyt näi syksyllä kun alkaa olee pimeetä, sateista ja kaiken lisäksi monella ihmisillä syysmasennus kärjistyy ja saattaa laueta tieliikenneraivona kuten ehkä tässä tapauksessa! 

Sitten asiasta kukkaruukkuun. 

Toinen polttava aihe on tietysti meidän uusi Miss Suomi 2018 Alina Voronkova. Ensiksi haluan onnitella Alinaa vielä kerran voitosta, hurraa :)!

Se miksi tästä aiheesta vielä kirjoitan nyt on se, että meillä on paljon yhteistä kun olen lukenut nämä viime päivät Alinan elämästä mediasta. Me molemmat omaamme  inkerijuuret, ollaaan paluumuuttajia ja meillä molemmilla on ollut tosi rankkaa lapsena, koska meitä kiusattiin pahasti koulussa meidän venäläisten sukujuurien takia. Muistan itsekkin miten rankkaa oli asua pienessä kylässä nimeltä Sysmä, missä ei ollut yhtäkään ulkomaalaista lasta, olin ensimmäinen vuonna 1991 kun muutimme perheen kanssa Mauno Koiviston pyydettyä meidät takaisin Suomeen. Olimme ensimmäinen niin sanottu ”paluumuuton aalto”.

Sain taistella paikastani suomalaisessa yhteisössä vuosikaudet ja oikeastaan koskaan en siihen täysin päässyt asuessani Sysmässä. Suomi oli 90 luvulla todella takapaijuinen maa ulkomaalaisten suhteen, varsinkin Venäläisiä kohtaan, kun Suuri ja niin paha Neuvostoliitto on kummitellut vieressä vuosikymmenet ja nyt sitten ne samat ihmiset jotka on pelotellut Suomea, onkin asumassa sinun vieressä naapurissa. Ymmärrän Suomalaisten pelon ja menneisyyden kautta tulleen vihan, mutta harmi vaan, että me tavalliset ihmiset jotka muutimme saimme tuntea sen vihan, varsinkin pienet lapset, jotka tarvitsivat lämpöä ja tukea, vihan ja ennakkoluulon sijaan.

Noh, kunnialla siitä selvittiin onneksi aikuisikään asti ja ei käynyt pahemmin, vaikka välillä mieli oli niin musta, että olisi voinut käydä todella pahasti itselle ja ympärillä oleville.

Tämän takia nyt kun Alina voitti Miss Suomi kisat ja kertoi avoimesti venäläisistä sukujuuristaan, joista on hyvin ylpeä, niin arvostus on suuri häntä kohtaan! Olen itsekkin ylepä siitä, vaikka lapsena minusta haluttiin keinolla millä hyvänsä lyödä sen ylpeyden pois, alistaa ja saada minut tuntemaan häpeän tunnetta, koska on sukujuuret Venäjältä.

Melkein sorruin siihen mitä yhteiskunta minulle saneli siihen aikaan, kun halusin niin paljon ympäristön hyväksyntää, mutta pelastukseni oli onneksi muutto 16 vuotiaana pois isolle kirkolle nimeltä Helsinki! Tajusin vasta muutettua, etten ole yksin ja että meitä on paljon, me pystymme pitää yhtä ja olemaan vahvoja oman identiteetin ja alkuperänsä kanssa! Tajusin olevani hyvin rikas olemalla myös venäläinen, jokainen lisäkulttuuri on rikkautta, kunhan sen osaa ylpeänä kantaa ja hyvödyllisesti tuoda yhteiskunnalle esille!

Nyt sen tekee Alina Voronkova, Miss Suomi 2018, aivan huikeeta, kiitos Alina! Et tiedäkkään kuinka paljon se antaa voimia vielä niille lapsille ketkä esim. asuu hyvin pienellä paikkakunnalla, jossa Ryssälandia on hyvin paha maa ja kansa, jossa sitä pientä lasta kiusataan päivittäin ja annetaan ymmärtää että hän paljon huonompi kuin muut ympärillä olevat suomalaiset venäläisyytensä takia!

Tämmöiset ulostulot Alinalta antavat heille toivoa huomisesta ja toivoa siitä, että ei tää maailma olekkaan niin paha elää ja että tulevaisuudessa hänkin voi olla jotain jotka koko Suomi ihailee, sukujuuristaan ja etnisestä taustastaan huolimatta!

Haluankin toivottaa Alinalle todella antoisaa missivuotta ja toivon että pidät itsesi yhtä iloisena, vahvana ja postiivisena, mitä olet tähänkin asti julkisuudessa antanut! Olet mahtava esimerkki kaikille, ja erityisesti meille vähemmistöille Suomessa, että kaikki voivat saavuttaa sen mistä eniten unelmoi, kunhan tekee sen eteen töitä, eikä anna alistamiselle valtaa!

Love & Peace <3!

Antti

Älä kuormita liikaa aivoja ja välty tieliikenneraivolta!
Merkitty:                                                                                                                                                                                                                                                                        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *