I love travelling đŸŒâœˆđŸ€˜đŸ˜đŸ˜ŽđŸ’Ș

Hello my dear friends,

Maailmanmatkaaja Kurhinen on palannut Suomeen todella uskomattoman hienolta Islannin ja New Yorkin reissuilta :)!

Pakko sanoa, ettÀ upeaa oli Islannin luonto huh apua <3! Alla jotain kuvia reissulta.

Toinen asia mikÀ hÀmmÀstytti todella paljon Islannissa oli se, ettÀ se oli pirun kallis paikka, kallein maa tÀhÀn asti missÀ olen ollut. Yleisesti tarkoitan kalleudelle perustuotteita, eli ruokaa, bensaa ja elÀmistÀ. Halvimpia purilaisaterioita oli noin 15 euron paikkeilla, kun Suomessa saat saman tuplasti halvemmalla.

Kyselin Islantilaisilta miksi kaikki on niin kallista, niin sanoivat kun Islanit ei oikein tuota mitÀÀn eikÀ mistÀÀn tuu rahaa kuin suurimmaksi osaksi turismista niin sillÀ yritetÀÀn rahastaa. Se kyllÀ huomasi, huhhuh..Ei siinÀ, onhan maalla kaunis luonto,mutta kyllÀ vÀhÀn saisi hinnat olla halvempia minun mielestÀ ainakin.

Itse tykÀstyin tosi paljon ReykjavikissÀ kÀymÀÀn niiden paikallisten omissa uimahalleissa, joka on kuin kylpylÀ. Todella makeeta kyllÀ siinÀ suhteen, kun kaikki uimalat on myös avouimaloita ja siellÀ sitten poreilet eri asteisessa ammeessa kun ulkona on pakkasta, aah <3! Suosittelen sitÀ kaikille!

Se mikÀ oli hauskinta ja hÀrskinÀt Islannissa, oli tietty toi maailman ainut penismuseo joka on ReykjavikissÀ :D! SiellÀ sitten oli kaikkia maailman eri kokoisia purkitettuja elÀinten kulleja yms. :D! Esim valaan kulli oli isompi kuin minÀ itse, siitÀ todiste kuvista! (Katso alle)

SÀÀ on todella erikoista Islannissa, koska yhdessÀ hetkessÀ kaikki saattaa muuttua, eka paistaa aurinko ja 1 minuutin pÀÀstÀ pyryttÀÀ lunta ja taas toisinpÀin! Maassa on tosi kovat tuulet, jonka huomaa kyllÀ kun astuu autosta ulos kun auton ovi meinaa lÀhtee irti siitÀ tuulen voimasta! Itse siis vuokrasin auton koko siksi aikaa mitÀ siellÀ olin, koska parempi se on nÀhdÀ kaikkea autolla ajellen. Oli kaiken kaikkiaan upea Islanti, kiitos <3!

Seeuraavaksi suuntasin sitten Islannista sitten New Yorkiin, missÀ olen kerran aiemmin ollut ja sekin oli tammikuussa. Olisin halunnut kevÀÀllÀ tai kesÀllÀ vierailla NykissÀ, mut nyt sattui olee edulliset lentoliput niin en voinut kieltÀytyÀ tÀstÀ mahdollisuudesta.

Nyki on Nyki, iso omena, joka on aina yllÀtyksiÀ tÀynnÀ ja tÀynnÀ energiaa <3! Rakastan tota kaupunkia, mutta samalla myös vÀhÀn inhoon sen ihmismassan takia.

Tosiaan silloin kun neljÀ vuotta sitten kÀvin tammikuussa, olin todellinen turisti, joka kiersi kaikki mahdolliset museot sun muut nÀhtÀvyydet. TÀllÀ kertaa pÀÀtin tutustua enemmÀn paikalliseen menoon, perusarkeen, miten ihmiset elÀÀ yms. Menin yhteen perheeseen asuu 4 pÀivÀks, jossa sitten asuin omassa huoneessa. Perhe oli tosi mukava ja sain ajella jopa superhienolla Tesalla pÀivÀt pitkÀt, se oli upeeta :)! tesla kiihtyy alle 3 sekunnissa sataseen ja sen oikein tunsi miten se imas penkkii ai ettÀ apua! Linkki alla.

 

Eli tosiaan NykissÀ tÀmÀ perhe nÀytti miten ihmiset elÀÀ siel NykissÀ laitamilla omakotitaloalueilla. Samalla ajeltiin New JerseyssÀ, joka on Nykin naapurikunta. Laitan teille kuvia nyt tÀssÀ reissusta mitkÀ on instas (kuvat alla).

NykissÀ olin myöskin vaan 4 pÀivÀÀ, jotenka paljoa en kerennyt puuhailla, mutta shoppailin, söin hyvissÀ rafloissa, ajelin Teslalla ja nautin muuten vaan Nykin kauneudesta <3! On se kyl nii hieno kaupunki <3! KyllÀ siellÀ voisin asua toisena kaupunkina jos ois paljon rahaa, ehkÀ tulevaisuudessa sitten ;)!

Ja nyt tosiaan eilen palasin takas ja kun tÀnÀÀ herÀsin, mua rupes heti masentaa olla himas niin hetken mielenjohteesta menin ja ostin itelleni lennot Miamiin helmikuulle, hitto soikoon apua <3 :D! MÀ en tajuu mikÀ ihmeen matkustuskÀrpÀnen purrut, mut nyt vaan tekee mieli koko ajan matkustella ja matkustella! Noh, kerran me eletÀÀn tÀssÀ maailmassa ja kun mahdollisuus on, niin pakko tehdÀ niin :)!

Ja tosiaan otetaan vinkkejÀ Miamin suhteen, kun ekaa kertaa sinne nyt oon menossa!

Nyt pitÀÀ sitten skarpata nÀÀ pari viikkoa ennen reissua, parantaa itteni kunnolla kun lÀhdin flunssaisena reissuun ja sit siel NykissÀ siel perheessÀ kaikki oli kipeenÀ, niin tuli taas uusi lenssu pÀÀlle nii vielki ollaan puolkuntoisia :/.

Mut joo, eiköhÀn riitÀ taas blogia tÀllÀ kertaa, nyt lÀhden tÀstÀ hieman treenailee, see ya rakkaat taas <3!

Antti

I love travelling đŸŒâœˆđŸ€˜đŸ˜đŸ˜ŽđŸ’Ș
Merkitty:                                                                                                                                                        

2 kommenttia “I love travelling đŸŒâœˆđŸ€˜đŸ˜đŸ˜ŽđŸ’Ș

  • 1.2.2018 at 14:27
    Permalink

    YllÀttÀvÀn pitkÀÀn noilta pikavippifirmoilta saa lypsettyÀ rahaa, noh, eiköhÀn sekin piikki jossain vaiheessa mene kiinni.

    Vastaa
    • 1.2.2018 at 14:38
      Permalink

      ÄlĂ€ itke siel kateellisena yhyy yhyy, tee jotain ettei tarvi tÀÀl kommentoida tommoista paskaa ku et ees tiedĂ€ onko mulla velkaa vai ei ;)!

      Vastaa

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *