Is Fat Normal in America? đŸ€”đŸ†˜đŸ‡șđŸ‡Č

Heijjsan rakkaat lukijat,

Pakkohan se on tĂ€nne heti blogin alkuun tĂ€rkeimmĂ€n ilmoittaa, ettĂ€ mul on tĂ€nÀÀn NIMIPÄIVÄ, lĂ€llĂ€tilÀÀ hĂ€hÀÀ, koska ette te muuten muistais onnitella : ))! Eli kiitos vaan kaikille onnitteluista jo etukĂ€teen :)! Ja myöskin syksyn viimeinen pĂ€ivĂ€, ai ettĂ€..taas alkaa talvi,kohta joulu, uusi vuosi ja mun synttĂ€rit, apua..! Hitsi tÀÀ vuosi vilisi ihan silmissĂ€ ohi.. Mutta joo, palataan nyt sitten vĂ€hĂ€n toisenlaisiin aiheisiin..

PÀÀtin tÀssÀ vÀhÀn vielÀ kirjoittaa teille meneestÀ jenkkireissustani ja fiiliksista parin minua painavan asian suhteen.

Tosiaan viime blogissa kerroin nopeasti matkan sisÀllöstÀ yms. Nyt haluan syventyÀ siihen, miten suhtauden jenkkien terveyselÀmÀÀn.

Kaksi asaa mitkÀ ehkÀ mua eniten pisti silmÀÀn on se, ettÀ nÀin aivan jÀrkyttÀvÀn mÀÀrÀn kodittomia köyhiÀ sekÀ ylilihavia ihmisiÀ. NÀmÀ kaksi asiaa koko ajan on pyörinyt mun pÀÀÀssÀ reissusa ollessani.

Miten ja miksi ihmeessÀ nÀin suuressa ja mahtavassa Usan valtiossa ihmisten olla noin heitteillÀ, ettei voi tarjota jonkunlaista sosiaaliturvaa sekÀ kattoa pÀÀn pÀÀlle? Maa tuhlaa yli 500 miljardia dollaria joka vuosi aseisiin, mutta omat sotaveteraanit ilman kÀsiÀ ja jalkoja kejÀÀvÀt Usan lippu kÀdessÀ kadulla nuhjuisina!? TÀÀ on niin jÀrkyttÀvÀÀ katseltavaa ettei mitÀÀn rajaa, varsinkin Vegasissa ollessani kun vieressÀ tulee joku biljonÀÀri pelaa omia rahojaan ja samaan aikaan tuut casinosta ulos nii koditon kerjÀÀ ruokaan!!! Niin jÀrkyttÀvÀ kontrasti sen rikkauden ja köyhÀn vÀlillÀ, ettei mitÀÀn rajaa! TÀmÀ pistÀÀ miettimÀÀn, miksi nÀin ja miksi valtio ei voi auttaa enemmÀn? Tietenkin sitÀ tietÀÀ sisimmissÀÀn, ettÀ suurvallat on aina suurvallat, sotilaallinen pelote pitÀÀ olla, mutta eikÀ muka vÀhÀn enemmÀn voisi kummiskin panostaa prioriteetteja myös sosiaaliturvaan? NÀmÀ kaikki kysymykset pyörivÀt koko ajan mielessÀ siellÀ ollessani ja edelleen kun palasin tÀnne.

Toinen asia on taas se, ettÀ miksi ihmeessÀ ihmiset siellÀ haluavat olla niin lihavia, en ymmÀrrÀ!? Elokuvissa me nÀemme kauniita nÀyttelijöitÀ mitkÀ Venice beachilla rullaluistelee ja hyppii rannalla, mutta todellisuus on ihan muuta! Ollessani siellÀ, jÀrkytyin miten vÀhÀn ihmiset pitÀÀ huolta itsestÀÀn, varsinkaan omasta kehostaan! TÀstÀ ei voi syyttÀÀ kuin valtiota, mikÀ kapitalismin varjolla antaa yritysten mainostaa haitallisia ruokia tuutin tÀydeltÀ joka puolella! MÀ yritin oikein ettimÀllÀ etsiÀ jotain terveysruokalaa, mutta ei, ei vaan löydy ja sit ku löytyi hirveen vaivan jÀlkeen, ruoka siel kymmenen kertaa ehkÀ kalliimpaa ku perus pikaruokaloissa joita on 10 metrin vÀlein joka puolella!! Ihmiset ahmivat sitÀ roskaruokaa itseensÀ kilokaupalla ja annokset on jÀrkyttÀvÀt! Eniten pisti mieleen kun nÀin perheitÀ, jotka tuli esim mÀkkii tai burger kingii syömÀÀn..He tilasivat semmoiset mÀÀrÀt, millÀ olisi voinut ruokkia varmaan kokonaisen luokan ihmisiÀ suomes :D! HeitÀ on kaksi vanhempaa ja kolme lasta, ja kaikki eivÀt edes mahdu tuolille istuu kun perse pursus jopa lapsilla penkin yli!! NÀky oli kammottava, anteeks ny vaa meni ruokahalu ku katoin miten ne ahmii niitÀ ranskalaisia ja nÀen sen rasvan imeytyvÀn niihin jÀrkyttÀviin jenkkikahvoihin vyötÀrön ympÀrillÀ!

Tietysti yksi asia mistÀ voin nostaa hattua heille, ettÀ he eivÀt edes hÀpeile lihavuuttaan ja ylpeÀsti oikein jopa esittÀvÀt sitÀ kuin mitkÀkin XL-Mallit :D, mutta silti en ymmÀrrÀ heitÀ..Miksi haluta olla tommoinen ja ennen aikoja saada itsensÀ hautaan lukuisilla terveysvaivoilla? MeillÀ Suomessa on menossa hyvinvointibuumi, terveysruokia yms. mutta siellÀ sitÀ ei nÀe millÀÀn tavalla..Yritin jopa kurkkia saleille vÀlillÀ kun ajoin ohi jostain, mut suurin osa oli tyhjiÀ :D! Okei ymmÀrrÀn se on iso maa ja paljon erilaisia ihmisiÀ, mutta sitÀ ei voi olla huomaamatta kun tosi paljon tulee vastaan ihmisiÀ jÀrkyttÀvÀn ylipainon kanssa!

NÀmÀ kaksi asiaa siis mua pisti miettimÀÀn ja sen tajusin tosiaan, ettÀ ei valtiota kiinnosta loppujen lopuksi kansalaisten vointi, heitÀ vain kiinnostaa bisnesmielessÀ kansalaiset, mahdollisimman suuren hyödyn saada irti ihmisestÀ hÀnen elinaikanaan! TÀmÀ kuullostaa raadolliselta, mutta niin se vain taitaa olla..Ihmisille tyrkytetÀÀn sitÀ roskaruokaa joka puoella, ettÀ syö syö, osta osta ja sit kun ollaan ylipainoisia ja tulee vaivoja nii mee lÀÀkÀriin, jotka taas maksavat, vakuutukset maksavat, ei ole samanlaista ilmaista terveydenhuoltoa kuten meillÀ. Eli sen ymmÀrtÀÀ, ettÀ valtio vain haluaa rahastaa omia kansalaisiaan ja viedÀ ne hautaan. Raaka on maailma. Me pienenÀ maana voidaan oikeesti olla tosi ylpeitÀ itsestÀmme, ettÀ pidÀmme niinkin hyvin huolta omasta kansasta. SitÀ nopeasti unohtaa SipilÀn sekoilut ja muut jutut kun kÀvÀisee suuressa maailmassa katsomassa maailman menoa. Jotenka tÀstÀ voin sanoa myös kaikille ketkÀ kitisee tÀÀllÀ Suomessa, menkÀÀ maailmalle katsomaan miten ihmiset elÀÀ, miten joutuvat selviÀmÀÀn arkielÀmÀstÀ ja miten valtio heistÀ pitÀÀ huolta, sitten kun palaa niin sitÀ on niin perkuleen onnellinen ettÀ asuu Suomessa :)!

Kaikesta tÀstÀ huolimatta mitÀ siis nÀin jenkeis, nÀen myös hyviÀ puolia vapauden suhteen, ihmiset ovat avoimia, kaikkea voi tehdÀ, ihmiset ovat ystÀvÀllisiÀ, meillÀ on monessa myös opittavaa heistÀ. .

Mut sit asiasta hieman kukkaruukkuun. Kirjoitan nyt saman mitÀ laitoin faceenkin.

Eli nyt sitten tapahtui se, mitÀ tÀssÀ parin viimeisein kuukauden ajan odotin. Asunto missÀ olen 10 viimeistÀ vuotta asunut, niin myyty yksityishenkilölle, jolle tÀmÀ on ensiasunto ja tÀmÀ tarkoittaa sitÀ, ettÀ hÀn haluaa muuttaa tÀhÀn itse. TÀmÀ tarkoittaa sitÀ, ettÀ joudun lain mukaan 6 kuukauden sisÀllÀ luopumaan mulle niin rakkaaksi tulleesta kodista lopullisesti!
Todella paljon tÀssÀ asunnossa tapahtunut niin hyvÀ kuin pahoja asioita ja niin suuria vÀrikkÀitÀ muistoja, ettÀ oikein kylmÀt vÀreet tulee iholle..Fiilikset ovat haikeat, mutta samalla myös sisÀllÀ semmoinen helpottunut fiilis, ettÀ on aika taas kÀÀntÀÀ uusi sivu elÀmÀssÀ ja pÀÀstÀÀ menneisyys menemÀÀn tÀmÀn asunnon myötÀ!
Jotenka tÀmÀ myös tarkoittaa sitÀ, ettÀ ei muuta kuin rohkeasti ehdottamaan minulle kivoja sopusuhtaisen edullisia kaksioita tai jopa kolmioita Stadin alueelta, kiitos!

Mut jospa mÀ nyt nÀin nÀppÀimil sitten kuittaan tÀn kerran blogin tÀllÀ ja me palaillaan taas, adios rakkaat<3

Antti

Is Fat Normal in America? đŸ€”đŸ†˜đŸ‡șđŸ‡Č
Merkitty:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *