Is Fat Normal in America? 🤔🆘🇺🇲️

Heijjsan rakkaat lukijat,

Pakkohan se on tänne heti blogin alkuun tärkeimmän ilmoittaa, että mul on tänään NIMIPÄIVÄ, lällätilää hähää, koska ette te muuten muistais onnitella : ))! Eli kiitos vaan kaikille onnitteluista jo etukäteen :)! Ja myöskin syksyn viimeinen päivä, ai että..taas alkaa talvi,kohta joulu, uusi vuosi ja mun synttärit, apua..! Hitsi tää vuosi vilisi ihan silmissä ohi.. Mutta joo, palataan nyt sitten vähän toisenlaisiin aiheisiin..

Päätin tässä vähän vielä kirjoittaa teille meneestä jenkkireissustani ja fiiliksista parin minua painavan asian suhteen.

Tosiaan viime blogissa kerroin nopeasti matkan sisällöstä yms. Nyt haluan syventyä siihen, miten suhtauden jenkkien terveyselämään.

Kaksi asaa mitkä ehkä mua eniten pisti silmään on se, että näin aivan järkyttävän määrän kodittomia köyhiä sekä ylilihavia ihmisiä. Nämä kaksi asiaa koko ajan on pyörinyt mun pääässä reissusa ollessani.

Miten ja miksi ihmeessä näin suuressa ja mahtavassa Usan valtiossa ihmisten olla noin heitteillä, ettei voi tarjota jonkunlaista sosiaaliturvaa sekä kattoa pään päälle? Maa tuhlaa yli 500 miljardia dollaria joka vuosi aseisiin, mutta omat sotaveteraanit ilman käsiä ja jalkoja kejäävät Usan lippu kädessä kadulla nuhjuisina!? Tää on niin järkyttävää katseltavaa ettei mitään rajaa, varsinkin Vegasissa ollessani kun vieressä tulee joku biljonääri pelaa omia rahojaan ja samaan aikaan tuut casinosta ulos nii koditon kerjää ruokaan!!! Niin järkyttävä kontrasti sen rikkauden ja köyhän välillä, ettei mitään rajaa! Tämä pistää miettimään, miksi näin ja miksi valtio ei voi auttaa enemmän? Tietenkin sitä tietää sisimmissään, että suurvallat on aina suurvallat, sotilaallinen pelote pitää olla, mutta eikä muka vähän enemmän voisi kummiskin panostaa prioriteetteja myös sosiaaliturvaan? Nämä kaikki kysymykset pyörivät koko ajan mielessä siellä ollessani ja edelleen kun palasin tänne.

Toinen asia on taas se, että miksi ihmeessä ihmiset siellä haluavat olla niin lihavia, en ymmärrä!? Elokuvissa me näemme kauniita näyttelijöitä mitkä Venice beachilla rullaluistelee ja hyppii rannalla, mutta todellisuus on ihan muuta! Ollessani siellä, järkytyin miten vähän ihmiset pitää huolta itsestään, varsinkaan omasta kehostaan! Tästä ei voi syyttää kuin valtiota, mikä kapitalismin varjolla antaa yritysten mainostaa haitallisia ruokia tuutin täydeltä joka puolella! Mä yritin oikein ettimällä etsiä jotain terveysruokalaa, mutta ei, ei vaan löydy ja sit ku löytyi hirveen vaivan jälkeen, ruoka siel kymmenen kertaa ehkä kalliimpaa ku perus pikaruokaloissa joita on 10 metrin välein joka puolella!! Ihmiset ahmivat sitä roskaruokaa itseensä kilokaupalla ja annokset on järkyttävät! Eniten pisti mieleen kun näin perheitä, jotka tuli esim mäkkii tai burger kingii syömään..He tilasivat semmoiset määrät, millä olisi voinut ruokkia varmaan kokonaisen luokan ihmisiä suomes :D! Heitä on kaksi vanhempaa ja kolme lasta, ja kaikki eivät edes mahdu tuolille istuu kun perse pursus jopa lapsilla penkin yli!! Näky oli kammottava, anteeks ny vaa meni ruokahalu ku katoin miten ne ahmii niitä ranskalaisia ja näen sen rasvan imeytyvän niihin järkyttäviin jenkkikahvoihin vyötärön ympärillä!

Tietysti yksi asia mistä voin nostaa hattua heille, että he eivät edes häpeile lihavuuttaan ja ylpeästi oikein jopa esittävät sitä kuin mitkäkin XL-Mallit :D, mutta silti en ymmärrä heitä..Miksi haluta olla tommoinen ja ennen aikoja saada itsensä hautaan lukuisilla terveysvaivoilla? Meillä Suomessa on menossa hyvinvointibuumi, terveysruokia yms. mutta siellä sitä ei näe millään tavalla..Yritin jopa kurkkia saleille välillä kun ajoin ohi jostain, mut suurin osa oli tyhjiä :D! Okei ymmärrän se on iso maa ja paljon erilaisia ihmisiä, mutta sitä ei voi olla huomaamatta kun tosi paljon tulee vastaan ihmisiä järkyttävän ylipainon kanssa!

Nämä kaksi asiaa siis mua pisti miettimään ja sen tajusin tosiaan, että ei valtiota kiinnosta loppujen lopuksi kansalaisten vointi, heitä vain kiinnostaa bisnesmielessä kansalaiset, mahdollisimman suuren hyödyn saada irti ihmisestä hänen elinaikanaan! Tämä kuullostaa raadolliselta, mutta niin se vain taitaa olla..Ihmisille tyrkytetään sitä roskaruokaa joka puoella, että syö syö, osta osta ja sit kun ollaan ylipainoisia ja tulee vaivoja nii mee lääkäriin, jotka taas maksavat, vakuutukset maksavat, ei ole samanlaista ilmaista terveydenhuoltoa kuten meillä. Eli sen ymmärtää, että valtio vain haluaa rahastaa omia kansalaisiaan ja viedä ne hautaan. Raaka on maailma. Me pienenä maana voidaan oikeesti olla tosi ylpeitä itsestämme, että pidämme niinkin hyvin huolta omasta kansasta. Sitä nopeasti unohtaa Sipilän sekoilut ja muut jutut kun käväisee suuressa maailmassa katsomassa maailman menoa. Jotenka tästä voin sanoa myös kaikille ketkä kitisee täällä Suomessa, menkää maailmalle katsomaan miten ihmiset elää, miten joutuvat selviämään arkielämästä ja miten valtio heistä pitää huolta, sitten kun palaa niin sitä on niin perkuleen onnellinen että asuu Suomessa :)!

Kaikesta tästä huolimatta mitä siis näin jenkeis, näen myös hyviä puolia vapauden suhteen, ihmiset ovat avoimia, kaikkea voi tehdä, ihmiset ovat ystävällisiä, meillä on monessa myös opittavaa heistä. .

Mut sit asiasta hieman kukkaruukkuun. Kirjoitan nyt saman mitä laitoin faceenkin.

Eli nyt sitten tapahtui se, mitä tässä parin viimeisein kuukauden ajan odotin. Asunto missä olen 10 viimeistä vuotta asunut, niin myyty yksityishenkilölle, jolle tämä on ensiasunto ja tämä tarkoittaa sitä, että hän haluaa muuttaa tähän itse. Tämä tarkoittaa sitä, että joudun lain mukaan 6 kuukauden sisällä luopumaan mulle niin rakkaaksi tulleesta kodista lopullisesti!
Todella paljon tässä asunnossa tapahtunut niin hyvä kuin pahoja asioita ja niin suuria värikkäitä muistoja, että oikein kylmät väreet tulee iholle..Fiilikset ovat haikeat, mutta samalla myös sisällä semmoinen helpottunut fiilis, että on aika taas kääntää uusi sivu elämässä ja päästää menneisyys menemään tämän asunnon myötä!
Jotenka tämä myös tarkoittaa sitä, että ei muuta kuin rohkeasti ehdottamaan minulle kivoja sopusuhtaisen edullisia kaksioita tai jopa kolmioita Stadin alueelta, kiitos!

Mut jospa mä nyt näin näppäimil sitten kuittaan tän kerran blogin tällä ja me palaillaan taas, adios rakkaat<3

Antti

Is Fat Normal in America? 🤔🆘🇺🇲️
Merkitty:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *