Hurraa nyt on Lätkän Mm-kisat, tulkaa tsiigaa kuumat misut ;)

jääkiekko

Aurinkoista morjestaa kaikille taas kerran!

Nyt ei voi muuta tähän blogiin alkuun, kuin hehkuttaa tätä mahtavaa säätä, mikä on vallannut meidän Suomen maan ))). Siis ai että jummijammi mikä keli ja näin toukokuun alussa! Tää jotain niin uskomattoman ihanaa, kun asteet pärähti yli 20 reippaasti ja pääs ilman paitaa lenkkeilee :))! On ollut niin hyvä fiilis siitä, aah <3! Kaiken lisäksi noi kelit jatkuu viel kuulemma pitkään ja se pistää kyllä pitkän hymyn huulille :)!

No mutta se siitä hehkutuksesta. Nyt vähän vakavempiin asioihin.

Lääkäri soitti tossa muutama päivä sitten noista tuloksista, kun mie olin niissä johdoissa kiinni kuvassa minkä laitoin aiemmin ja minulta otettiin laaja unitutkimus. Nyt sitten lääkäri vakavana totesi, että nyt sitten saatiin selville sen, että sinulla on keskivaikea uniapnea, eli jos normaalisti hengityskatkoksia saa kuulemma olla enintään 5 nukkumisen aikana, niin minulla oli niitä 16! No huhhuh..ei kiva :(! Nyt sitten hän kertoi minulle sen, että minulle annetaan joku laite, missä minä laitan nukkuessa maskin naamalle aina. Voi hitto sentään, tähän ollaan nyt sitten menty.. nyt joudutaan siis jossain letkuissa ja maskeissa nukkumaan! Voihan vompatti suoraan sanottuna..!

No mie sit informoin teitä ja otan kuvaa kun saan sen laitteen, minkälainen se on ja miten siinä nukutaan.

Tällä kertaa myös joudun tuottaa pettymyksen ja sanoo, että kirjoitan tosi lyhyen blogin, nimittäin hirvee kiire painaa. Huomenna aikasin Venäjälle taas lähtö, ensin Pietariin, kaverin vaimon 30 vee syndeille. Ne juhlat tulee olemaan kyllä todella hulppeat, koska tää mun frendi ei oo mistään köyhimmistä päästä. Ravintolat, clubit yms on varattu. Samalla sitten näenkin Pietarissa voitonpäivän paraatit yms. Siistii :)! 

Sieltä sitten 10 päivä meno jatkuu Petroskoihin äitini luo. Vanhaa sairasta mummia en oo nähnyt vähään aikaan ja se on vaan niin must juttu nähdä omia sukuliaisia, koska jokainen päivä vanhoilla voi olla viimeinen päivä tässä elämässä.

Sieltä sitten palaan ensi viikonloppuna Suomeen ja sen jälkeen vähän ajan päästä taas reissu on ehkä Pietariin frendin kaa, jonka kanssa oltiinkin tossa viikko sitten Pietarissa. Hän oli ekaa kertaa ja rakastui täysin kaupunkiin, tai no, enemmänkin niihin kauniisiin venäläisiin naisiin ;). Menimme Pietarin hienompiin kuuluviin clubeihin Santa Barbaraan, missä meillä oli vipm pöytä varattu. Yleensä siellä bilettää SKA Pietarin pelaajat ja Zenitin pelaajat myös. Paikka on todella upea huh! Toinen toisaan kauniimpi lady astui aina clubille sisälle ja kaverini ei saanut muuta sanottua vähän väliä, että ”huhhuh mikä mimmi, apua mikä nainen, mistä näitä tulee jestas sentään” :D! Kyllä, Venäjällä riittää kauniita naisia, se on totta :)!

Tossa alla mä laitan jotain kuva ja videomateriaalia viime reissulta Pietarista.

 

Ai niin joo totta tosiaa, tänään alkaa lätkän Mm-kisat Venäjällä Pietarissa ja Moskovassa! Aivan huikeeta! Itse en oo vielä lippua hommannut, mutta mietinnässä on kyllä, että menisin jonkun matsin kattoo. En tiiä sitten onko noihin mielenkiintoisiin matseihin lippuja vielä saatavana. Unelma olisi päästä Suomi-Venäjä matsia tsiigaa, mutta se tuskin onnistuu..Katsotaan, katsotaan mitä saadaan aikaseksi.

Mitäs te veikkaatte muuten, miten Suomi pärjää kisoissa? Tuleeko kolmas maailmanmestaruus tänä vuonna, eli hattutemppu ;)? Se ois aika kova kyllä huhhuh! Suomella on nyt lätkässä mennyt enemmän kuin paremmin :)! Molempia maita kannustan alusta loppuun asti! Venäjällä on kyllä todella kovat kotikisapaineet ja ne saattavat tehdä hallaa jälleen kerran, kuten Sohin olympialaisissa teki..No mutta tsekataan mitä tuleman pitää.

Ai niin, piti vielä kertoa yks hauska juttu mitä eilen sattui :D!

Tosiaan mun fredni on ostanut hulppean veneen tossa pari viikkoa sitten ja nyt halus ekaa kertaa esitellä sitä minulle vesillä, eli pyysi mukaan pienellä kaivarin kierrokselle kun oli hyvä keli. Noh, hän on siis ekaa kertaa omistamassa venettä ja ei mitään kokemusta ole vielä siis seilaamisesta. Lähdettiin sitten ajaa ja sitten tossa uunisaaren kohdalla kun minä uljaana vilkuttelin rannassa oleville ihmisille innoissani, niin joku rupes piippaa. Siinä sitten kaverini sanoi, että akut näyttää tyhjää,mutta eilen just myyjäpuoli kävi tsekkaa ja sanoi että kaikki on ok, varmaa mittareissa jotain vikaa, eli saat ajaa huoleti. No eipä se ollut niin, vaan akut oli tyhjänä, paatti simahti siihen nolosti keskellä kapeaa väylää ja onneksi ei lähtenyt siitä juuri tota Tallink Europaa, joka olisi ollut todella vihainen, koska se ei paloo voi väistellä :D! Siinä hädissään sitten huidottiin vastaantuleville, sit saatiin numero meripelastukseen ja sitten sieltä vähän ajan päästä tuli itse rajavartiolaitos! Nauroi siinä meille kun ollaan niin amatööreejä, hinautti meidän rantaan ja siinä me sitten taksilla lähettiin himaan :D! Semmoinen oli meidän ”veneily” tällä kertaa :XD! Kiitos toverini 😉 :D! No mutta tästä opimme lisää, että kannattaa ottaa vakavasti kaiken piippauksen ja luojan kiitos että ei oltu missään keskellä Suomenlahtea yksikseen seilaamassa :D! Alla on video kun vielä kaikki oli hyvin ja kivaa oli, juuri ennen kuin paatti simahti :D!

 

Ai niin, tosiaan vielä loppuun pienenä kevennyksenä teille meidän duettona Dj Hykidin kanssa laulama laulu keikalta Kannel Krouvista viime perjantailta. Käykääs tsekkaa ihmiset :).

http://www.julkkistv.com/video/in-the-air-tonight/

Nytpä melkein voisin sanoa, että tämä blogi oli tällä selvä tällä kertaa..

Ens viikolla onkin sitten teille kerrottavaa minkälaista oli Venäjän voitonpäivän paraatissa ja muutenkin muita seikkailuja.

Ja muistakaa, minulle voi laittaa rohkeasti aina kommenttia kaiken suhteen ja palautetta, on ilo aina vastaanottaa mielipiteitänne oli se sitten positiivista tai negatiivista.

Nyt ei muuta kuin oikein huikeen aurinkoista loppuviikkoa teille kaikille ja palataan ensi viikolla taas astiolle :)!

Antti

 

Hurraa nyt on Lätkän Mm-kisat, tulkaa tsiigaa kuumat misut 😉
Merkitty:                                                                                                                                                                                                                                                                                        

8 kommenttia “Hurraa nyt on Lätkän Mm-kisat, tulkaa tsiigaa kuumat misut ;)

 • 6.5.2016 at 20:00
  Permalink

  Moro Antti!!

  Olipa hauska tapahtuma tuo teidän veneilyretki. Toisaalta näihän siinä käy, ostat veneen ja miten käy… Joo, mutta hyvä että ei käynny sen isommin. Vene kunnossa ja sankarit myös! :).
  MM-jääkiekkoa odotellaan kuumeisesti. En lähde veikkailemaan Leijonien suorituksia. Mutta mitä eri medioista seurannu niin mitalliin mahdollisuudet? Venäjän suorituksia seuraan mielenkiinnolla. Se on jänskä jutska se kotikisat! Unelma loppuottelu: Suomi vs Venäjä. Se on nääs revanssin paikka. Muistatkos Vuoden 2014 loppuottelun… Nniinpä. 😛

  Vastaa
  • 14.5.2016 at 01:47
   Permalink

   Huikeat kisat on kyllä tulossa ja leijonat painaa hyvin :)! Joo,se ois kyl unelmafinaali!!

   Vastaa
 • 10.5.2016 at 00:21
  Permalink

  Uniapnea on aika tavallinen juttu nykyään. CPAP-laitetta on helppo käyttää, mutta vaatii tietysti totuttelemista ja opettelemista niinkuin mikä tahansa apulaite. Pääasia että voit taas nulkua yösi rauhassa ja herätä virkeänä.

  Vastaa
  • 14.5.2016 at 01:48
   Permalink

   Joo, minä toivon että se auttaisi minua.

   Vastaa
 • 10.5.2016 at 12:25
  Permalink

  Moi Antti!

  En tunne sinua, mutta uskaltaudun kuitenkin kirjoittamaan.

  Ryhmään ”Uniapneetikot” (facebookissa) oli joku laittanut linkin Hymy-lehden artikkeliin. Artikkelissa käsiteltiin sairastumistasi uniapneaan ja viitattiin blogikirjoitukseesi. Kirjoituksesi vaikutti ehkä hitusen synkältä, vaikkakin suht rennolta, mikä on hyvä asia. Tosin voin olla väärässäkin, mutta jos aihe silti ahdistaa, niin toivon, että kirjoituksestani olisi hitunen apua. Ajattelin, josko siis pystyisin keventämään mieltäsi. 🙂

  Korjaisin heti alkuun sen, että tosiaan ihan ns. ”terveelläkin” henkilöllä katkoksia voi olla 5 tunnissa. (Huom! Ei siis koko nukkumisen aikana, vaan se luku (=AHI) tarkoittaa katkoksia ja/tai vajaahengityksiä tunnissa.) Lievän uniapnean raja on 5-15 ja keskivaikean raja on 16-30. Vaikea siitä n.75 asti ja erittäin vaikea-asteinen on sitten päälle sen. Eli ihan mukavissa lukemissa onneksi vielä olet. (Oma lukuni oli n.150 aikanaan. Hoidon avulla ollut nyt vuosia alle 1.)

  Huolimatta termistä ”ylipainehappilaite” ja vastaavat muut nimet, uniapnealaite (Cpap-laite) pyörittää tavallista huoneilmaa korkeammalla paineella ylähengitysteihin. Pitää siis röörit auki, jotta ilma kulkee. Tämän ansioista unen laatu paranee, joillain huomattavastikin. Hengityskatkot ja niistä johtuvat unesta havahtumiset jäävät pois. Elimistön happitasapaino pysyy korkeana. Nukut hyvin ja voit paremmin, olet päivisin virkeä ja jaksat enemmän. Et kuorsaa, ei tule yöhikoiluja, ei tarvitse herätä käymään vessassa yöllä ja kropassa muutkin arvot (kilpirauhanen, sokerit, sydän, verenpaine jne.) asettuvat paremmin uomilleen, jos niissä on ollut poikkeamaa.
  Ns. ”happilaite” on sitten tosiaan jo ihan eri asia (tai laitehoitoon liitetty lisähappi.).

  Laitehoitoon tottuminen vaatii lähes aina pitkiä hermoja ja letkeätä asennetta, mutta lopussa kiitos seisoo! Ja seisoopa monella apneetikolla jokin muukin paremmin. 😉
  (Ja ei, tähän ei kannata takertua, sillä tämäkään asia ei koske kaikkia automaattisesti, kuten mitkään muutkaan. Olemme kaikki yksilöitä ja oireemme ja hoitomme jmv. ovat myös yksilöllisiä.)

  Joka tapauksessa, maski kasvoilla (Huom! Joka Hymyn toimittajan mukaan on happinaamari ?!, mikä on siis aivan eri asia!!…) nukkuminen voi alussa olla outoa, sekä paineella tuleva ilma. Ja miksi ei olisi, eihän sellaiseen ole tottunut. Se on loppujen lopuksi vain kuin hengittäisi vastatuuleen. Hengittää voi (ja pitää) silti aivan normaalisti. Ajan myötä sekä kroppa, että oma pää (sisältä ja ulkoa) tottuvat siihen kyllä. Tottuminen on yksilöllistä, toiset tottuvat nopeammin kuin toiset. Anna itsellesi siis rauhassa aikaa tottua laitteeseen. Siitä tulee vielä hyvä kaverisi. Ajattele, että se on kehitetty tukehtumista vastaan ja se valvoo joka yö uniasi. Ei huonompi kamu siis ollenkaan. Ja siihen ylimääräiseen letkuun siellä petissä tottuu myöskin, ei hätää.

  Joitain lieviä ja keskivaikeita uniapneoita voidaan myös hoitaa ns. apneakiskoilla, eli laitetta ei välttämättä tarvita ollenkaan. (Kiskohoidon mahdollisuuteen vaikuttavat uniapnean laatu ja aiheuttaja jne. ) Siitä kannattaa halutessaan jutella lekurissa tai unihoitajan kanssa.

  Jotkut häpeävät laitetta ja miettivät karkaako mahdollinen petikumppani laitteen nähdessään. Jos karkaa, niin ei todella ollut sen arvoinenkaan, sanon minä. Antaa mennä vaan.
  Se laitehan ei ole sen kummoisempi apulaite kuin silmälasit, kävelykeppi tai kuulokojekaan. Ei sitä kannata hävetä. Eihän se maski kasvoilla nukkuminen mieltä aina ylennä, mutta kukas hitto sitä öisin tuijotteleekaan, eikö niin. 😉
  Ja jos lähtee kylään, niin laite kulkee mukana läppärilaukun näköisessä laukussa. (Riippuu hieman laitteesta.) Hyvähän se vain on, että saa vaivaansa hoitoa ja se hoito ei toimi, jollei sitä masiinaa käytä. Ilon kautta!
  (Ja jos on petikaveri ja alkaa seksittää vaikka onkin maski päässä, niin senhän saa äkkiä halutessaan pois. (Sekunti tai 2.) Ja pikaisethan voi ottaa vaikka maski naamalla. 😀 😉 Staminakin paranee. 😀 :D)

  Anyways, sen laitteen kanssa elo ei ole ollenkaan niin ihmeellistä tai hankalaakaan kun siihen tottuu. Saamiaan ohjeita kannattaa seurata ja muuten lähteä hommaan ihan löysin rantein ja jännittämättä. Aiheeseen kannattaa tutustua paremmin jo ennen aloittamista, niin ei tule turhaa stressiä.
  Ja olet tervetullut myös vertaisryhmään ”Uniapneetikot”, josta jo mainitsinkin. Olen yksi ylläpitäjistä siellä ja pidän vertaismeininkejä muutenkin, jossa saa kysellä ja jutella.
  Monella on alussa paljon mieltä painavia asioita. Apneetikkoja on todella moneen lähtöön. Eri ikäisiä, eri kokoisia, miehiä ja naisia… Uniapnean vaikeusasteita on laidasta laitaan, sekä niiden aiheuttajia. Eli mukaan vaan kärsäkkäitten/töpselinenien joukkoon, jos siltä tuntuu.
  Hyvä että vaiva on havaittu, että sait diagnoosin ja nyt siihen hoitoa. Tsemiä aloittamiseen!

  P.S. Jos vieläkin jäi ahdistamaan, niin hämmästyisit, jos tietäisit kuinka yleinen vaiva on kyseessä.
  Siis ihan relax-meininkiä ja hyvää mieltä sinunkin kisakatsomoosi! Mielenkiintoisesti pelit menneet tähän asti kaikilla, tuleekohan yllätyksiä..

  Vastaa
  • 14.5.2016 at 01:54
   Permalink

   Hei kiitos tosi paljon noista sinun neuvoista :)! Tsemppas tosi paljon ja helpotti mieltä mukavasti, kun olin vähä ressanut, että miten sen kanssa nyt oikein pärjään, mutta nyt sun tekstin jälkeen uskon että pärjään hienosti , kiitos vielä kerran kovasti :)!

   Vastaa
 • 12.5.2016 at 19:18
  Permalink

  Hymy korjasikin maskista käyttämänsä termin. Oli pakko laittaa palautetta, kun oli niin iso asiavirhe kyseessä. Nyt parempi.

  Vastaa
  • 14.5.2016 at 01:55
   Permalink

   Ahaa, okei, kiitos 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *