Pohjantähdenkö alla hyvä olla?

Päiviä arvon lukijat jälleen kerran,

Aika juoksee kovaa tahtia ja nyt ollaan jo vahvasti keskikevään puolella.

Tällä kertaa halusin blogissani kirjoittaa asiasta, mikä meidän yhteiskuntaa koskettaa tosi paljon ja mistä vaietaan tosi paljon. Onneksi se nostettiin tapetille Armanin ohjelmassa viime jaksossa. Asunnottomuus, kuullostaa joo hieman omituiselta meidän niin sanotussa Suomalaisessa ”hyvinvointiyhteiskunnassa”, mutta fakta on se, että ongelma on erittäin suuri jopa täällä Suomessa. Itse tiedän asiasta erittäin hyvin, koska aikoinani olin hetken asunnoton kun Helsinkiin muutin ja isäni ei kertonut siihen aikaan minulle, että hän ei maksanut vuokria ja meidät heitettiin asunnosta pihalle. Olin ihan tyhjän päällä, juuri aloittanut työn kaupuan kassalla, juuri ostanut auton viimeisillä rahoilla ja tuli tämmöinen pommi, että ulos kadulle. Olin aivan järkyttynyt, enkä tiennyt minne mennä. Kavereitakin oli vielä tosi vähän vielä silloin, kun Helsingissä olin asunut tosi vähän aikaa.  Aluksi kun ei ollut mitään, nukuin autossa monia päiviä. Luojan kiitos oli silloin jo kevät. Loppujen lopuksi onneksi pääsin yhdelle frendille budjaa ja sitten alkoi ramppaamiset kaikissa mahdollisissa instanssesissa, kuten  sosiaalivirastot yms. Onneksi sitten oli nuorisoasuntoliitto, joka auttaa nuoria saamaan ensiasunnon suhteellisen edullisesti. Minut pelasti se, että olin ollut aina tarkka pitää huolen raha-asioistani ja en ryssinyt luottotietoja heti alkuun, kuten monet ongelmanuoret. I Tämä auttoi minut saamaan asunnon ja muutenkin ylös, kun oli mahdollisuus ottaa vähän lainaa väliaikaisesti yms. Jos nämä perusasiat olisi ollut minulla aivan rempallaan, olisin ollut samassa jamassa kuin Armanin ohjelmassa olleet ihmiset.

asunnoton

Eli itse pääsin tosta paskasta ylös omin jaloin hirveän rumban runtelemana, kolmen viikon asunnottomuuden jälkeen. Ja en koskaan käyttänyt mitään päihteitä väärin nuorena. Olin siinä määrin tosi kunnollinen ja tunnollinen hunsvotti. Nämä kaikki asiat saivat minut ylös. Kaikki ei ole yhtä vahvoja, vetävät päihteitä, velkaantuvat ja luottotiedot menee. Juuri kuten Armanin jaksossa näytettiin. Tuli niin paha tunne niiden ihmisten puolesta, kun tosiaan ymmärtää heidän tilanteen todella hyvin. Ja mikä kaikkein pahin tässä Suomalaisessa asunnottomuudessa on, että vain pieni määrä ihmisiä, joita oieesti kiinnostaa tämä asunnottomien tilanne ja ne jotka haluavat auttaa. Jotkut vain säälivät, voivottelvat, että ”ai ku kauheeta kun noi on tollei, niitä pitäis auttaa” mutta ei tee paskanvertaa sen eteen että auttaisi asunnottomia millään tavalla. Loput ylemmän luokan ihmiset katsovat heitä kuin  yhteiskunnan hylkiöitä, säälittäviä spurguja, jotka pitää kiertää kaukaa. Näin olen jopa kuullut joittenkin rikkaiden snobien sanovan! Raivoistuttavaa, surullista ja ahdistavaa sanoa, mutta niin se vain valitettavasti on! Monesti se on vaan niin, että ne ihmiset jotka ei ole koskaan kokenut samaa ja joilla ei ole joku läheinen kokenut samaa, ei osaa samaistua tähän kiperään tilanteeseen, ei osaa mennä heidän kenkiin, tajuta miltä heista tuntuu tai kaikkein pahinta, ei ne edes halua..

images (3)

On vaan pakko kiittää Armania jälleen kerran huikeasta ohjelmasta ja kiperästä jaksosta, mikä avaa silmät niille ihmisille, jotka ovat koko ajan karsastaneet tätä ongelmaa ja niille jotka ei ole koskaan sitä edes osannut ajatella, että Suomessa voi olla noin. Tämä tietysti ei riitä, että kaikki tietää nyt ongelman, mutta ei tee sille mitään! Tarvitaan meidän tavallistenkin ihmisten apua, ei se valtio kaikkea pysty auttaa. Me voimme mennä auttaa heitä kadulle, me pystymme antaa yösijaa hädässä esim. talvella kun on oikeesti kylmä. Ne joilla on isot asunnot, vapaat huoneet, on hyvät palkat, tämä on niin pieni siivu teidän taskusta pois, mutta se on suuri teko asunnottomalle ja tämä pieni teko voi pelastaa toisen ihmisen. Tämä pieni ele avaa sydäntä teiltä, sekä hätää kärsivältä ja tämän seurauksena turhanpäiväinen viha ja katkeruus saadaan pienemmäksi, sekä Suomalainen yhteiskunta paljon yhtenäisemmäksi. Tällä saadaan vähän pienemmäksi yhteiskunnan pahoinvointia.

koditon

 

Pakko vielä mainita, että kyllä niitä huikeita sydämmellisiä ihmisiä on vielä olemassa ja siitä kertoo tämä alla oleva uutinen.

http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art-2000001157530.html

Tossa on äijä paikallaan! Aivan huikeeta toimintaa! Tästä pitää kaikkien rikkaiden ottaa mallia! Jos jokainen vähänkin vakavaraisempi laittaisi edes muutamia euroja esim. just vaikka asunnottomien hyväksi, niin saataisiin näille asunnottomille ainakin asuntoloita rakennettua. Miettikää tätä ihmiset, miettikää miten paljon pystytte auttaa tätä pahoinvoivaa yhteiskuntaa pienellä panostuksella.

No mutta joo..Siinä oli mun pieni hätähuuto asunnottomien puolesta ja itsekkin olen valmis auttamaan heitä!

Nyt toisiin aiheisiin. Otetaan nyt tämä seuraava juttu pilke silmäkulmassa, jookos kookos rakkaat toverit ;)? Tosiaan tuossa takana aiemmilla viikoilla on ollut kuuma puheenaihe tuo Cheyennen kanssa tehdy seksivideo ja siitä aiheutunut kohu. Nyt ajattelin repii siitä vähän huumoria teidän kanssa ;)! El minulle on tullut valtavasti tullut palautetta siitä mitä on tapahtunut ja suurin osa ymmärtää juuri minun kantani asiassa. Onhan joukkoon mahtunut kaikenlaisia uuvatteja, uhkailijoita, joista Metropoli lehti jo haastatteli minua aiemmin. Uhkailijat jätetään omaan varjoon ja tietysti pahimmat viedään aina poliisille tutukittavaksi.  Mut tosiaan jotain positiivistakin ajatusta tuli tämän kaiken kohun keskelle. On myös tullut semmoista palautetta, että ihmiset on lähtenyt kyselee minulta sähköpostilla, faebookissa yms, että olis aika kiihketä lähtee tekee miun kanssa myös jotain nastyy seksivideota myös :D.  Kyselyt ja ehdotukset alkuun vain ainoastaan nauratti minua, ajattelin, että ihmiset ne heittää vaan läppää, mutta sitten rupesin miettii itekseni, että hetkinen, olisiko tässä nyt se markkinarako mitä voisi lähtee kokeileemaan ihan huvikseen :D? Suomessahan on aika pienet markkinat loppujen lopuksi ja aikuisviihdeelokuva-alalla aika pienehköt piirit. Ja onhan tässä vuosien mitteen tullut niin perkuleesti kokemusta kaikenlaisesta nastystä touhusta, että pitäiskö sitä oppia pistää niin sanotusti kiertää? Oisko se niin , että ”Tsaari The Greatest” olisi se uusi alan päällikkö ;)? Vanhat vompatit saa väistyä kun tuiman terhakka Tsaari the Greatest tulee ja valloittaa naiset ;)! ”Venäjän pikajuna, Allegro, mukavasti ja nopeasti perille”. Tai sitten voisin yhdistää tämän vuoden opinnot laulajana ja Tsaari The Greatestina, eli siinä ohessa kun valtikkaani heiluttelen, voisin laulaa balladeja, siinä vasta oliskin omaperäinen aikuisviihdetähti, vai mitä sanotte 😉 :D? Oisko nämä ne kuuluisat Tsaariin yhdistettävät sananlaskut ,haha 😉 :D? Olisiko aika pistää markkinat täysin uusiksi ja tehdä uusi innovatiivinen aluevaltaus ? Olisko Tsaarin heilutettava viehkeetä valtikkaansa käskyttäen alamaisiaan tekemään juuri niin kuin Tsaari haluaa ;)? Pitäisköhän sitä mennä kummiskin pippelinleikkaukseen ennen sitä vai riittääköhän Tsaarin oma mukava valtikka :D? Halusinkin kysyä teiltä siihen mielipidettä vielä? Eli voitte laittaa mulle viestikenttään oma mielipide ja jopa ehdotusta, minkälaisena Tsaari näkisitte tällä saralla. Jos tulee semmoista sen puolesta palautetta niin paljon että oksat pois, niin kyllä Tsaari vakavissaan harkitsee asiaa ja pistää mahdollisesti oman kotistudion pystyyn :D. TRämän jälkeen mietitään ja jos kaikki hyvin, niin te kaikki arvon ladyt voitte laittaa hakemuksia koekuvauksiin ja lupaan , että kaikki käydään läpi,  ;). 

Tsaarin kanssa

Nyt vielä koulujuttuja hieman, eli vielä kuva minusta (alla) ja Von Hertzen Brohersin Mikon kanssa, kun hän kävi luennoimassa meille keskiviikkona. Voin sanoa, että oli todella huumorintajuinen jätkä ja erittäin rehellinen! Hän sanoi asiat miten on tällä hetkellä musabisneksessä ja ei säästellyt myöskään risuja. Kiitos sinulle Mikko erittäin paljon käynnistä, oli todella antoisa tunti :).

Ja vielä loppuun tosiaan pakko nyt kertoa elämäni pahin kauhunhetki, minkä koin maanantaina kun kävin maha ja pohjukkasuolen tähystyksessä. Siis tämä oli silkkaa kärsimystä koko prosessi. (kuva alla)

Voin rehellisesti sanoa, että mitään kauheampaa elämässäni en ole koskaan kokenut kuin tämä vatsalaukun täysi tähystys 😷😵😱😨🙈🙈🙈!!! En saanut happea, ääni meni, oksennusrefleksi oli kammottava ja olo niin avuton kun ei pysty kuin räpiköimään kuin kala kuivalla maalla, kun sormen paksuinen metrin pituinen kameraletku tunkeutuu sisään suustasi 😷😵! Nyt jäi viisaudenhampaanpoisto kakkoseksi kauheimman kokemuksen suhteen kyllä, huhhuh!!!

Kaiken kukkuraksi sitä ei pystytty tehdä ihan loppuun, koska mun oksennurefleksi oli niin kova, että ei vaan kestänyt loppuun. Onneksi lääkäri sentään sai otettua tarvittavat koepalat, ennen kuin pakon edessä vedettiin letku pois. Ton käsittelyn jälkeen olin ihan rikki. En mee enää ikinä tohon ja jos joskus on pakko tehdä tähystys, niin mielummin sitten toista kautta, ihan sama vaikka peppuneitsyys menee, mutta tohon ei ikinä enää,huh!!!

No vielä sitten blogin loppuun jotain hyvääkin voisin kertoa, eli tosiaan meillähän on tulossa meidän luokan viimeinen keikka 26.04 Maltaisessa Riekossa ja 29.04 Kannel Krouvissa, niin olette kaikki tervetulleita kuuntelemaan. Alla videollani on pientä esimakua mitä on silloin luvassa ;).

 

Nyt ei muuta kuin oikein huikeen helmeen viikonloppua kaikille ja palataan taas 🙂

Antti

 

Pohjantähdenkö alla hyvä olla?
Merkitty:                                                                                                                                                                                                                                            

3 kommenttia “Pohjantähdenkö alla hyvä olla?

 • 15.4.2016 at 18:48
  Permalink

  no kyllä Antin melaa kattelis aikuisviihde elokuvis

  Vastaa
 • 20.4.2016 at 12:03
  Permalink

  On tää hirvee keijo tää jätkä…

  Vastaa
 • 20.4.2016 at 22:02
  Permalink

  Anna mennä! Komea runko käyttöön ja kamera pyörimään – silmäniloa Suomen naisille :3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *