Sukulaisia ja pakolaisia..

Hei arvon lukijat,

Tässä olisi taas blogin paikka. Viimeksi raotinkin vähän ovia mun elämääni.

Alkuun kuitenkin haluan kertoa hieman Venäjän reissustani, minkä tein viime viikonloppuna, sekä siitä minun ihanasta pikkuisesta siskonpoika Timurista.

Venäjälle lähdin päälimmäisenä syynä sen takia, että vaarini oli tosi huonossa kunnossa. Sain siitä tietää kun puhuin mummon kanssa puhelimessa. Kun olin tulossa jo perille sinne, soitin vaarille juuri 20 kilometriä enne Ivangorodia ja kuten aina ronskilla huumorintajulla heitin sille, että ”Vaari perkele nyt ylös sängystä, lämmitähän lapsenlapselle Borchkeitot”. Vastaukseksi sieltä sen sijaan kuin olisi yhtä huumorintajuinen pirteä vaari mihin aikaan tahansa päivästä, vastasi todella väsyneen oloinen vaari, että ”Olen sairaalassa, mummo ottaa sut vastaan”.  Olin todella shokissa ja ne viittinyt enempää kysellä vaan sanoin vaarille että lepää ja tulen huomenna katsomaan. Pitkästä aikaa sydämmessä rupes jyskyttää ja suuri huoli valtasi sieluni. Heti seuraavana päivänä kun heräsimme, riensin vaarin luo sairaalaan katsomaan häntä.  Näky oli aika karmea, kun hän oli aivan keltainen ja nääntyneen näköinen. Noh, diagnoosi oli, että kun hän on juonut noin 50 vuotta melkein joka päivä sen pullon vodkaa, niin lopputuloson tämä. Maksa, munuaiset yms. on olleet todella kovilla ja kaikki olemme ihmetelleetkin, että mistä vaarilla tommoinen terveys. Moni ois kupsahtanut aikoja sitten tommoisen viinamäärän jälkeen, mutta miun vaari on kestänyt vodkaa kuin teräsmies. Ei siinä mitään kehuttavaa ole, mutta se kertoo miten vahva elimistö hänellä on ollut. Nyt vanhana se petti. Noh, onneksi ei kummiskaan niin pahasti mitä epäiltiin, että olisi ollut maksa pamahtanut. Lääkäri sanoi, että hän selviää nyt mutta juomisen on loputtava tai tuonpuoleiseen lähtee. En tiedä miten vaarini meinaa sen määräyksen noudattaa. Hän ei ole edes lääkärissä käynyt kymmeniin vuosiin tätä tapausta ennen, viimeksi nuorena kuulemma armeijassa. Toivottavasti tämä herätti hänet, että ei hänkään ole teräsmies vaikka aina niin luultiin. Emme kukaan halua menettää meidän rakasta vaaria. Vaikka hän on juonut aina, koko elämänsä niin hän on aina herännyt aamulla töihin, hoitannut velvollisuudet,aina ollut lojaali mummolle jamuille sukulaisille. Eli ei voi syyttää että hän on juoppo joka ei tee mitään, päinvastoin aina hoitanut kunnialla kaiken mitä häneltä pyydetään ja itselleen ainut palkkio on, että  töiden joi pullon vodkaa. Rakastamme sua vaari yli kaiken, jotenka nyt stop juomiselle pliis!

Alla on kuva sairaalareissusta vaarin luota.

Vaarin luota sairaalasta

No paluumatkalla sitten ajoin Pietariin siskoni luo, joka siis asuu miehensä ja lapsensa kanssa juuri keväällä ostamassa asunnossaan. Kaikki tosiaan on tapahtunut todella äkkiä siskoni elämässä. Vielä puolitoista vuotta kukaan ei osannut edes epäillä, että sisko seurustelee. Vuosi sitten kesällä kaikki selvisi ja sitä sitten oltiinkin jo häitä juhlimassa heti loppukesästä. Nopeeta toimintaa luulis, mutta ei, sisko ei vaan kertonut meille muille läheisille, että tapailee ja seurustelee miehen kanssa. Salaa siis kaikki.  Kaikki tuli todella ylätyksenä meille ja olimme kaikki todella hämillämme. Kuka on mies, mistä, miksi niin nopeesti naimisiin? Häitä juhlittiin sitten hyvin pienellä omalla sukulaisporukalla Pietarissa ja sitten heti sen jälkeen selvisikin, että sisko on raskaana. No sehän vasta uutispommi olikin! Kyllä siinä äiskällä ja iskällä oli ihmettelemistä :D! Itse otin paljon diplomaattisemmin asian. Olin tosi onnellinen siskoni puolesta, että vihdoin hän löysi itselleen rakkaan! Rakkaus on vaan niin ihana asia ja varsinkin kun vihdoin löytää sen unelmien kumppanin.

No mutta tosiaan en nyt viitti liian yksityiskohtaisesti mun siskoni elämää kertoa, mutta sen verran vielä haluan sanoa, että olen ikinonnellinen minun pikku siskonpojastani <3! Hän on vaan niin huikee poitsu, ettei mitään rajaa!!! Jos joskus arastin lapsia ja mietin haluunko, niin siskollani nähtyäni tämän pikku ihmeen, ehdottomasti päässäni myös ääni sanoi, ”Haluan lapsen joskus myös kun olen sen oikean myös itselleni löytänyt”. Tosiaan tämän siskon pikku ihmeen nimi on Timur ja rennompaa skidiä kyl saa hakea ai että. Se melkein aina vaan hymyilee ja nauraa, eikä itkusta tietookaan :)! Olen niin ylpeä kun saan olla Eno ensimmäista kertaa elämässäni :)! Laitan linkin instagramiin alla mis Timurin,siskon ja sen miehen kanssa kuvassa.

https://www.instagram.com/p/-AO_muS1tB/?taken-by=anttikurhinen 

https://www.instagram.com/p/92A-LAS1q2/?taken-by=anttikurhinen 

https://www.instagram.com/p/94oNU5y1v_/?taken-by=anttikurhinen 

Eli tämmöisen viikonlopun vietin viikko sitten Venäjällä. Eli todella rauhallisesti näin sukua, ilman mitään rellestämistä ja teki muuten hyvää, nimittäin olen koko viikon ollut todella energinen, sekä suurimmaksi osaksi positiivisellä mielellä! Jopa tietyistä ongelmista huolimatta, olen vaan ollut hyvällä päällä. Monesti masistelen turhaan ja rupeen vatvoo jopa pikkuongelmia päässä, mutta nyt vaan menin with positive mind melkein koko viikon :)!

Mutta te tiedätte, että pelkkää liirum laarum oi kun on ihanaa tää elämä ei oo kivaa pelkästään lukea blogissa, jotenka tälläkään kertaa en petä teitä arvon lukijat vaan tuon todella kiperän kissan pöydälle tämän kivemman blogiosion jälkeen.

No mikäs on painanut meidän kaikkien ajatuksia viimeiset pari kuukautta? No just ne, pakolaisasiat. Alkuun ymmärsin tietty, että kyllähän se joo pitää auttaa hädässä olevia ihmisiä, niillä on sota ja meillä täällä on kaikki hyvin, kyl tänne hädässä olevia voi ottaa. Noh, asiahan on sitten niin, että juuri ne tosi hädässä olevat ei tänne edes pääse, koska niillä ei ole rahaa ostaa salakuljettajilta matkaa. Semmoinen kaikkien tietojen mukaan maksaa lähemmäs 10000 dollaria/euroa, jos ei jopa enemmän. Ei mitään halpaa touhua siis . Noh, sen kyllä siis huomasikin, että aika pieni osa tänne tulee niitä juuri hädässä olevia. Kun katellut noita pakolaisia uutisissa ja tuossa Kallion vastaanottokeskuksen pihassa, niin melkein kaikilla i phone 6 kädessä, hyvännäköset kledjut päällä ja geelit päässä, vimpan päälle. Ja onhan ne nähty sodan runtelemat orpolapset Sipilän haastattelemana ja samaan aikaan sama orpo facessa pullistelee ympäri eurooppaa eri kuapungeissa ottan aurinkoa, chillaillen, pitäen hauskaa clubeil yms. On paljon puhuttu siitä, että elintasopakolaisia ne ovat eikä hädäs olevia. Niinhän se on suurmmaksi osaksi näyttää olevan. Ja eniten tässä ihmetyttää se, että kun kaikki tavallisetkin ihmiset sen näkee ja tietää, niin hallitus sekä Supo on noin asiat tiennyt vielä aiemmin.

Kysymys kuuluu siis suurimmaksi osaksi mitä jokainen  Suomalainen haluaisi tietää, että ”Miksi heitä elintasopakolaisia päästetään maahan ja miksi Suomi ei vaan laita rajoja kiinni? Noh, minun henkilökohtainen mielipiteeni tuoho asiaan on semmoinen, kaiken sen jälkeen mitä lukenut uutisista, tutkinut eri tietolähteitä, kysellyt tästä asiasta tietäviä ihmisiä. Suomella ei kertakaikkiaan ole kunnollista itsenäistä päätösvaltaa  EU:ssa, ja jos vähän sitä onkin niin sitä ei uskalleta käyttää siinä pelossa, että EU:rankaisee tai katsoo kieroon. Suomi tekee aina päätökset vasta kun joku muu on ottanut aloitteen jossain todella kiperässä  tilanteessa. Jos Norja rupee pikakäännyttää pakolaisia ja Ruotsi laittaa rajavalvonnan, niin Suomeskin ehkä uskalletaan vähän ajan päästä jotain tehdä. Miksi sen pitää olla niin? Ei sen tarvis olla niin että mennään kuin koira talutushihnassa muiden perässä.  Valitettavasti sen vaan on niin, että tällä hetkellä Suomen politiikot on vaan liian sidoksissa Brysseliin ja sieltä tulevaan päätösvaltaan. Harmittaa vaan Suomen puolesta tosi paljon ja sitäkin enemmän tavallisten ihmiset puolesta. Ne isotkin ja vahvat EU.maat rämpii suossa ja yrittää itsensä pelastaa niin oikeesti, pitäisi herätä siihen ja miettiä, että onko niillä tällä hetkellä kiinnostusta jostain Suomen sisäisestä hyvinvoinnista ja mitä täällä tulee tapahtumaan? Noi todellakaaan ole hei haloo! EE natisee nyt tuon pakolaiskriisin takia liitoksistaan ja kiristää tilanteen aivan äärimmilleen!

Ette varmaan ole miettinyt balkanin maita tarkemmin. Siellä on nyt räjähdysaltis tilanne ja tämä pakolaiskriisi ajaa sen äärimmilleen. Haluaako eurooppa oikeasti vielä toisen sodan Ukrainan rinnalle? Jugoslavian sodasta ei ole kuin 15 vuotta ja nyt voi olla lähellä taas syttyä kun pakolaisvirrat heikentävät näitä muutenkin huteralla talouspohjalla olevia valtioita. Ne ovat läpikulumaita, joita sadat tuhannet pakolaiset käyttävvät kulukreittinään,käyttäen näin maiden vähäisiä taloudellisia resursseja Tämä on liian pitkä stoori jos rupean kertomaan mitä balkanilla tapahtuu. Ne jotka poltiikkaa seuraavat niin tietävät mitä tarkoitan. Eli Eu:isoilla mailla on nyt niin paljon ongelmia tämän pakolaiskriisin takia, ettei Suomea nyt hirveesti ole aikaa miettiä. Ja USA joka suurmmaksi osaksi kaikki nuo lähi-idän kriisit, sodat yms aiheuttanut niin paskat auta yhtään Eurooppaa, eihän ne edes suostunut ottaa kuin ihan muutaman tuhat pakolaista, sekin vaan ihan näyttääkseen vähän muka että ”kyl me teistä välitetään vähän”.

Asun kummiskin täällä Suomessa ja kunnioitan tätä maata. Onhan tämä maa antanut mullekkin paljon, koulutuksen, työn ja paljon muuta. En halua, että tämä kaikki häviää tulevilta sukupolvilta, jotenka nyt on aika herätä ihmiset hyvät! Mietitte varmaan, että joo joo, mut mitä meidän pitäis tehdä? Eihän me voida mitään kun nuo päättäjät kaikesta päättää! No jos me ajatellaan niin, ja ainoa asia mitä me tehdään on se että kirjoitellaan pakolaisuutisten alle, että ”Rajat kiinni”, niin eihän sillei mitään tapahdu! Se on vaan näin, että on meidän kaikkien kerättävä rohkeutta ja astua kaduille, eduskunnan eteen, tuhansittain, meitä on paljon, jopa kymmeniä tuhansia ja sanottava mitä haluamme sanoa! Kansa päättää ja eduskunta tekee! Eikös se näin pitänyt mennä? Kyllä, kyllä! Jos meitä kerääntyy osoittamaan meidän mielipiteitä satoja tuhansia, niin voin vannoa sitä, että kyllä täälläkin rupee tapahtuu! Nyt siis miettikää kaikki te jotka ette ole tyytyväisiä tilanteeseen ja näette mitä maalle on tapahtumassa, niin tehkää asialle jotain, älkää istuko kotona ja pelkästään kommentoika iltapäivälehtien sivuilla, kuinka kauheeta Suomessa on kohta elää!

Kaiken lisäksi tässä ei edes pelkästään sen takia, että hukumme elintasosurfareihin vaan sekin tosiasia on tapetilla, että ne saamarin Isisin kurkunleikkaajat soluttauvutvat meidän keskuuteen! Mä olen jo menesti toistellut kaikille, että oottakaas vaan kun ne integroituu vähän tähän Suomalaiseen yhteiskuntaan, oppii tavoille, miten järjestelmä toimii, miten virkavalta toimii, saa oleskeluluvan yms. Miten semmoinen olento voi kunnioittaa meitä kristittyjä jos niiden äärislamissa kerrotaan, että vääräuskoisen tappaminen (muu kuin islam) , on suuri asia ja heti pääsee taivaaseen jos niin tekee! Miettikää mitä nämä typpit voivat teille tehdä kun he tietävät miten te syötte, nukutte,mis käytte leffas ja muutenkin tuntee teidän jokaisen liikkeen? Vielä muutama vuosi niin alkaa tapahtua täälläkin, ja voin sanoa että kellään ei ole enää hauskaa sitten! Silloin se on jo liian myöhäistä! Nyt pitää herätä päättäjät, ihmiset, Suomi! Herätkää!!!! En ole varmaan ainut ketä tällei on avautunut asiasta, mutta haluan omaltakin osalta pitää keskutelua yllä ja jos vain mahdollista niin auttaa keinolla millä hyvänsä Suomea pois tästä tuhon tieltä! 

Mahdollisesti olin liiankin suorasanainen ja kärkäs aiheesta, mutta mitäpä enää piipittämään kaunistelemaan asiaa, kun kurkunleikkaajia maa alkaa olee täynnä. Joka päivä saa lukea, että taas joku Isisin massamurhaaja on turvapaikanhakijana Suomessa ja mahdollisesti saa oleskeluluvan! Huhhuh sanon minä!

On mullakin paljon tuttuja Mamuja  frendeinä, mutta ne ovat tulleet kontrolloituun aikaan, silloin kun homma toimi. En ole rasisti, miten mulla nyt olisi edes varaa olla kun itsekkin puoliks Venakko. Ei, ei siitä ole kyse vaan ihan perus maalaisjärestä. Minun jopa omat kaverimamut on sanoneet, että nyt kyl tulee semmoista hulluu jengiä että nekin haluais rajat kiinni ja äkkiä! Nyt kun ei ole mitään tolkkua ja ihmisiä tulee kuin lunta tupaan, niin silloin sekasorto ja kaaos on valmis.

Ugh, olen puhunut! 

Eli tämä oli tällä kertaa semmoinen asia blogissani,  niin sanotusti nostettu ”kissa pöydälle”. Yritän tästä lähtien jokaisessa blogissani nostaa jonkun tietyn asian, jota haluan kritisoida ja kertoa mun omat mielipiteet. Ja tosiaan mielelläni myös minulle voi laittaa palautetta ja kysymyksiä aiheesta kuin aiheesta. Lupaan aina vastata jokaiseen kysymkseen, kunhan pysytään aiheessa eikä ruveta ketään nimittelemään.

Ai niin, pakkohan tähän loppuun vähän vielä hehkuttaa yhtä asiaa kun olin siitä niin innoissani kun luin eilen uutisen! 

”Haluatko miljonääriksi” palaa ruutuun :)))! Ai jummijammi mä hyppäsin ilosta meilkein kattoon kun luin sen uutisen! Tämä ohjelma on ollut mun lemppareita jo lapsuudesta ja seurasin silmä kovana Suomen sekä Venäjän formaatteja. Eläydyin niin täysillä aina mukaan silloin lapsena kun katsoin ohjelmaa, että tuuletin onnesta jos joku onnistui pääsee pitkälle tai itkin melkein kun joku mokas loppuvaiheessa. On se vaan niin huikea ohjelma ettei mitään rajaa! Nyt pitkästä aikaa voin sanoa suurkiitos Nelonen, että palautit tämän huikean ohjelman, lupaan katsoa joka ikisen jakson, kannustaa siellä mukana olevia ja elää aivan täysillä messissä! Ja tietty eihän sitä tiedä jos itsekkin pääsis osallistuu siihen! Se vasta olisi unelmien täyttymys ohhoh:)! Noh, katsotaan mitä tuleman pitää ja jäädään innolla odottamaan ohjelman alkua, jipppikajeiiiiiiii :)))!

 

Nyt ei muuta kuin oikein hyvää viikonloppua arvoisat lukijat ja me palaamme taas ensi viikolla.

Antti

 

Sukulaisia ja pakolaisia..
Merkitty:                                                                                                        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *